Aineisto-ohje

Aineiston lähettäminen

Painovalmis PDF-tiedosto

Sähköpostiosoitteemme aineiston lähettämiseen on tuotanto@urex.fi. Mikäli tiedoston koko on suurempi kuin 15MB voidaan se lähettää WeTranserin kautta.


Mieluiten otamme aineiston painovalmiina PDF-tiedostona. PDF-tiedosto tehdään (press-quality) asetuksella, fontit sisällytettynä tiedostoon.  Väriprofiilina käytetään Fogra Coated (päällystetty paperi) tai Fogra Uncoated (päällystämätön paperi). Painotiedostossa tulee aina olla leikkuuvarat (bleed) 3mm, jos työssä on reunojen ylimeneviä elementtejä. PDF tiedosto ei saa olla salasanasuojattu.

Värit

Kuvat & grafiikka

Nelivärisissä offset-painotöissä käytetään aina CMYK värejä. Aineisto voi erikseen sovittaessa sisältää PMS-värejä. 

Painotyön värikuvat tallenetaan CMYK-muotoon, musta/valko kuvat grayscale tai bitmap muotoon. Kuvat tulisi tallentaa tif-, jpg-. tai eps-muotoon. Vältä jpg-pakkausta, sillä se heikentää kuvan laatua. Jos kuitenkin käytät jpg-muotoa, tallenna kuvat korkeamalla laatutasolla. Viivat ja grafiikka tehdään CMYK väreillä ja vektorimuotoon. Digipainettavissa tuotteissa kuvat voivat olla myös RGB värimaailmassa.

Personoitavat painotyöt

Excel-tiedostona tiedot sarakkeittain syötettynä (esim. nimi, osoite jne.)

Roll up -aineisto

Tiedoston koko tulisi olla 85 cm x 220 cm. 18 cm alareunasta jää mekanismin sisään, näkyvä alue on 85 cm x 202 cm. Aineisto pdf-muodossa ja vähintäin 200 dpi resoluutiolla (1:1 koossa).

Fontit

Jos toimitat meille avoimen tiedoston, liitä mukaan siinä käytetyt fontit. Esim. InDesign ohjelmalla voi tallentaa kätevästi koko aineistopaketin (package), jossa on kaikki tarvittavat fontit ja kuvat mukana.

Muuta

Laita työn mukaan leikkuumerkit ja leikkuuvarat (3 mm), jos työssä on reunojen ylimeneviä elementtejä. Jos kyseessä on useampi sivuinen aineisto, tulee se toimittaa sivuttain eikä aukeamittain.